Ιστορικό Σωματείου

 Αρχική / Σωματειο / Ιστορικό Σωματείου
single image

Το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Αττικής – Πειραιώς ιδρύθηκε το 1986 από αμιγώς επαγγελματίες Ναυτικούς πράκτορες. Απώτερος σκοπός του Σωματείου είναι η ενότητα των συναδέλφων, η κοινή ανάπτυξη του επαγγέλματος μας καθώς και η αντιμετώπιση των σοβαρών δυσλειτουργιών, που αντιμετώπιζαν όλοι οι φορείς στους εκάστοτε λιμένες του νομού Αττικής – Πειραιώς.

Η φύση του Ναυτικού Πράκτορα είναι να προστατεύει και να διεκδικεί τα καθόλα νόμιμα και προβλεπόμενα συμφέροντα του εκάστοτε πελάτη του (Πλοιοκτήτη, Διαχειριστή, Ναυλωτή κ.τ.λ.). Καθήκον καθόλου εύκολο λόγω των πολλαπλών Υπηρεσιών που είναι αρμόδιες, για οποιασδήποτε μορφής παροχής υπηρεσιών στο πλοίο. Έτσι η ιδέα της ίδρυσης ήταν τόσο απλή, αλλά τόσο πολύ ουσιαστική. Ιδέα η οποία ανήκει εις τον Κύριο Αλογάκο Γεώργιο, πρώην Πρόεδρο του ΣΩ.Ν.Π.Α.Π. και επίτιμο Πρόεδρο, σημαντικό πρόσωπο που έλαβε χώρα σε όλα τα δρώμενα του κλάδου μας τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια. Όπου κατάφερε μαζί με τους πρώτους 21 Ναυτικούς Πράκτορες να ενώσει συναδέλφους, δείχνοντας τους τον δρόμο στον καθαρό επαγγελματικό στίβο, έναντι στα πολλά προβλήματα, λογικά και παράδοξα, που προκύπταν κατά κύριο λόγο σε όλα τα λιμάνια της Αττικής.

Αυτή ήταν η ιδέα και ο κύριος σκοπός του Σωματείου μας. Το έργο του Σωματείου χαρακτηρίζεται πλέον εκ του αποτελέσματος μέσα από όλη αυτή την πολυετή πορεία, άκρως σημαντικό καθώς και καθοριστικό. Το Σωματείο έχτισε και χτίζει σχέσεις συνεργασίας απέναντι σε όλους τους φορείς που συναλλάσσεται ένας Ναυτικός Πράκτορας, καθώς και στην ενοποίηση και στην συνεργασία μεταξύ συναδέλφων. Σημαντικό ρόλο σε αυτά έπαιξαν, συνεχίζοντας αυτό το έργο, οι σημαντικές παρουσίες που το επανδρώνουν όλα τα χρόνια με το αστείρευτο μεράκι και αγάπη που έχουν για το επάγγελμα μας. Το Σωματείο μας απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους Ναυτικούς Πράκτορες. Μέλη μπορούν να γίνουν όσοι ασπάζονται τους ανωτέρω σκοπούς και ευελπιστούν σε ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο του επαγγέλματος μας.

Ίδρυση ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.

28/7/1986

Πρόεδρος ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.: Παπάκης Χρήστος

1986 - 1992

Πρόεδρος ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.: Αλογάκος Γεώργιος

1992 - 2003

Πρόεδρος ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.: Τριαντάφυλλος Παναγιώτης

2003 - 2005

Πρόεδρος ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.: Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος

2005 - 2012

Πρόεδρος ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.: Καρακαλάς Απόλλων

2012 έως σήμερα

ΣΩ.Ν.Π.Α.Π.

  •  Ακτή Μιαούλη 81
    185 38, Πειραιάς - Αττική
  •   210 4224651
  •   210 4114521
  • info@sonpap.gr

Φωτογραφίες Πειραιά